woensdag, 4. juni 2014 - 21:37 Update: 03-07-2014 0:35

Ongewenst experiment Hogeschool Breda met weeskuikens

Foto van kuikens | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Breda

Woensdagavond zijn op verschillende adressen in Breda dozen met enkele weeskuikens achtergelaten. Dit meldt de politie woensdagavond.

'De dieren stonden soms in de regen, voordat de deur na aanbellen werd opengedaan. In de dozen zat een briefje met een tekst dat zij gered waren van de massaproductie, maar niet allemaal verzorgd konden worden', aldus de politie.

Experiment
Uit onderzoek is gebleken dat het hierbij ging om een experiment van studenten van de Avans Hogeschool in Breda. Dit om te kijken wat de reacties van mensen zouden zijn, zodra zij met de kuikens werden geconfronteerd. De studenten hadden op advies van hun docent besloten de dieren een dag later weer op te halen. Het zijn kuikens van zes weken oud, welke nog op een bepaalde temperatuur gehouden moeten worden en waarbij bekend moet zijn hoe deze dieren verzorgd moeten worden.

Kosten verhalen
Drie studenten zijn door de politie gecontroleerd en daarna nog gebeld door een agent van de dierenpolitie. De dierenambulance van Breda heeft inmiddels een aantal van de in totaal twintig kuikens opgehaald.

In overleg met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming is door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland besloten om alle kuikens door de dierenambulance Breda bestuursrechtelijk in bewaring te nemen.

Alle gemaakte kosten zullen worden verhaald op de docent van school, die dit vreemde project vanuit de school zou begeleiden.