maandag, 15. december 2014 - 15:56 Update: 15-12-2014 16:00

Ook in hogere beroep levenslang geëist voor doden 4 vrouwen

Ook in hogere beroep levenslang geëist voor doden 4 vrouwen
Foto: Archief EHF
Den Haag

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag in hoger beroep opnieuw levenslang geëist tegen een man uit Helmond voor het doden van 4 vrouwen in Zwijndrecht en Helmond. Dit meldt het OM maandagmiddag.

‘Deze strafzaak is van een voor Nederland vrijwel ongekende ernst en omvang. Verdachte heeft in mei 2011 vijf slachtoffers neergeschoten. Vier vrouwen zijn daarbij om het leven gekomen en slechts één man heeft het overleefd. In het recente verleden heeft alleen in Alphen aan den Rijn één persoon in korte tijd meer slachtoffers gemaakt bij het schieten in een winkelcentrum. Deze persoon beroofde zichzelf daarna van het leven.’

Zo begon de advocaat-generaal (OM) in Den Haag maandag het requisitoir en eiste in hoger beroep een levenslange gevangenisstraf tegen de man uit Helmond. De verdachte werd aangehouden nadat hij, zo stelt het OM, drie vrouwen, een 57-jarige moeder en haar 23- en 29-jarige dochters, doodde in hun woning aan de Langelaarstraat in Zwijndrecht op 16 mei 2011. 

De toen 64-jarige man en vader van het gezin raakte zwaar gewond. Verdachte was de ex-vriend van een van de dochters. Na zijn aanhouding werd in zijn woning in Helmond een in Amsterdam vermiste 20-jarige vrouw dood gevonden. Zij was ook een ex-vriendin van verdachte. 

Het OM ziet het motief voor het doden van zijn twee ex-vriendinnen in een problematische relatiesfeer met een problematisch einde van de relatie en een langdurende gekrenktheid bij de verdachte.

Provincie:
Tag(s):