vrijdag, 22. augustus 2014 - 15:04 Update: 22-08-2014 16:23

PSV krijgt hulp brandweer voor ice bucket challenge

PSV zet blusvoertuigen brandweer in voor ice bucket challenge
Foto: Screenshot
Eindhoven

Deelnemers aan de ALS ice bucket challenge verzinnen steeds ludiekere manieren om hun bijdragen te leveren.

De voetbalclub Ajax had de tegenstander van aanstaande zondag PSV uitgedaagd voor de challenge. Naast een aantal emmers met ijskoud water werden zijn ook natgespoten door twee zogenoemde crashtenders van de brandweer van de vliegbasis Eindhoven.

Met loeiende sirenes reden de twee gele gevaarten het terrein van PSV op en spoten 24.000 liter water op de spelers. 

PSV nomineerde voor de ALS ice bucket challenge Guus Meeuwis, Michael van Gerwen en de burgemeester van Eindhoven Rob van Gijzel.

De filmpjes van de ALS ice bucket challenge worden gekker en gekker. PSV schakelde vandaag de brandweer in om de complete selectie nat te laten spuiten met liefst 12.000 liter koud water.

De Eindhovense club werd deze week uitgedaagd door Ajax, zondag tegenstander in de competitie. Op het filmpje dat PSV vandaag publiceerde, belt aanvoerder Georginio Wijnaldum met de brandweer op de luchthaven in Eindhoven. Twee spuitwagens rijden even later met loeiende sirene naar trainingscomplex De Herdgang om de voetballers de volle laag te geven.

PSV daagde de Brabantse volkszanger Guus Meeuwis, darter Michael van Gerwen en de Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel uit om ook mee te doen aan de challenge.

Categorie: