maandag, 1. december 2014 - 10:23 Update: 01-12-2014 17:52

Reconstructie deel rampvliegtuig MH17 op vliegbasis Gilze Rijen

Transport wrakstukken MH17 naar Gilze Rijen
Foto: Google Earth
Gilze Rijen

De wrakstukken van vlucht MH17 die in opdracht van de Onderzoeksraad voor Veiligheid in het rampgebied zijn geborgen, zullen aankomende week met vrachtwagens naar Nederland worden gebracht.

Eenmaal in Nederland worden de wrakstukken opgeslagen en onderzocht op de luchtmachtbasis Gilze Rijen. Hier zal ook de reconstructie van een deel van het vliegtuig plaatsvinden.

Beladen eerste vrachtauto's

Het ministerie van Defensie heeft het transport van de wrakstukken voorbereid en vandaag wordt gestart met het beladen van de eerste vrachtwagens. Verspreid over de week zullen de vrachtwagens in verschillende konvooien richting Nederland vertrekken. Het eerste konvooi zal volgende week op de luchtmachtbasis in Gilze Rijen aankomen, maar op welke dag precies wordt nog niet bekend gemaakt.

Voor het transport van de wrakstukken hebben logistiek specialisten van Defensie de verschillende mogelijkheden tegen elkaar afgewogen. Daaruit blijkt dat de wrakstukken op dit moment het meest efficiënt over de weg naar Nederland kunnen worden vervoerd.;De Onderzoeksraad voor Veiligheid zal volgende week enige tijd voor aankomst bekend maken wanneer het eerste konvooi met vrachtwagens in Gilze Rijen wordt verwacht.

Lees alles over:
Provincie: