dinsdag, 23. december 2014 - 19:16 Update: 23-12-2014 19:25

Rutger Wolfson vertrekt als directeur Rotterdams Filmfestival

Rutger Wolfson vertrekt als directeur Rotterdams Filmfestival
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Rotterdam

De directeur van het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR), Rutger Wolfson, treedt na de komende editie begin 2015 af. Dit heeft de Raad van Toezicht van IFFR dinsdag laten weten.

'De rol van de zakelijk directeur Janneke Staarink blijft onveranderd. Staarink zal binnen de bestaande managementstructuur samenwerken met Wolfsons opvolger', aldus de Raad van Toezicht van IFFR die na de afsluiting van de editie 2015 met de procedure voor de opvolging van Wolfson begint.

Over zijn besluit zegt Wolfson: 'Acht jaar is lang om een belangrijk filmfestival te leiden en met de 44ste editie, die heel sterk wordt, heb ik alles bereikt wat ik wilde bereiken. Samen met mijn gezin heb ik besloten dat het dan het juiste moment is om mij terug te trekken en een ander de unieke kans te geven het festival verder de toekomst in te leiden. Voor nu ben ik volledig gefocust op het komende, snel naderende, festival en zal mij pas na afloop daarvan op de toekomst gaan bezinnen. Ik heb het volste vertrouwen dat het festival met Janneke Staarink en het fantastische IFFR-team in de allerbeste handen is en dat het festival een geweldige basis heeft om in de komende jaren heel succesvol te zijn.'