maandag, 24. november 2014 - 9:48 Update: 24-11-2014 13:57

Ruzie tussen Eritreeërs en Syriërs bij AZC Budel loopt uit op vechtpartij

Ook grote vechtpartij bij AZC Budel
Foto: SXC
Budel

Niet alleen in het AZC in Overloon heeft recentelijk een vechtpartij plaatsgevonden, ook in het AZC in Budel is onlangs een vechtpartij geweest.

Het ging in Budel ook om een uit de hand gelopen ruzie tussen Eritreeërs en Syriërs, zo heeft een betrouwbare bron aan Omroep Brabant laten weten. Bij deze vechtpartij waren 35 bewoners betrokken.

Bij de vechtpartij in Budel,  in de nacht van 11 op 12 november,  werd een persoon gearresteerd omdat hij een mes trok, zo meldt de Omroep. Maar niemand raakte ernstig gewond. Wel was er sprake van een grimmige sfeer, zo bleek uit een rapport dat Omroep Brabant zondag onder ogen kreeg. 

Volgens de betrouwbare informant loopt het bijna dagelijks uit de hand in het AZC. Net als bij de vechtpartij van woensdag in het AZC  in Overloon ging het in Budel om een uit de hand gelopen ruzie tussen Eritreeërs en Syriërs. De Syrische bewoners zouden zich regelmatig storen aan drankmisbruik en geluidsoverlast van de Eritreeërs.

Afgelopen zaterdag was het ook al onrustig in Budel. Toen sloeg een bewoner een andere asielzoeker met een stok tegen zijn hoofd. Ook hier was geluidsoverlast aanleiding voor de ruzie.

Provincie:
Tag(s):