zaterdag, 15. maart 2014 - 16:12 Update: 03-07-2014 0:40

Tientallen dode dieren in Valkenburgs Grottenaquarium

foto van Valkenburgergrot | fbf archief
Foto: fbf archief
Valkenburg

De politie is samen met diverse instanties zoals de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en de gemeente Valkenburg zaterdag gestart met onderbrengen van verwaarloosde dieren uit een aquarium.

Vrijdag kwam een melding binnen bij de politie over mogelijk dierenleed bij een aquarium gelegen in de Valkenburger grotten aan de Trichtergrubbe. De beheerder van de dieren is enige tijd geleden komen te overlijden, waardoor de dieren niet meer werden verzorgd. Enkele dieren werden helaas dood aangetroffen. Een groot deel bleek ernstig ondervoed te zijn, maar gelukkig nog wel in leven, aldus de Dierenbescherming.

In opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is er zaterdag door betrokkenen begonnen met het ophalen van reptielen, vissen en krokodillen (exact aantal is momenteel nog niet bekend) uit het aquarium. De dieren worden in afwachting van een beslissing van de rechter elders in heel Nederland bij opvangadressen ondergebracht. RVO.nl zal binnen twee weken, in overleg met de eigenaren, een beslissing nemen wat er met de dieren gaat gebeuren.

Provincie: