vrijdag, 5. september 2014 - 13:50 Update: 05-09-2014 20:47

Twee doden explosie Diemen geïdentificeerd

Diemen/Amsterdam

Bij de gasexplosie in een flatgebouw aan de Beukenhorst in Diemen zijn donderdagmiddag twee mensen om het leven gekomen. Dit meldt de politie vrijdag.

'Het gaat om een 57-jarige Amsterdamse, werkzaam bij wooncoörporatie De Key, en een 46-jarige man uit Wilnis, medewerker van een sloopbedrijf. De twee doden zijn de twee personen die donderdagavond vermist werden', aldus de politie.

Werkzaamheden lifschacht
De explosie ontstond omstreeks 15.45 uur vermoedelijk als gevolg van een geraakte gasleiding bij (sloop)werkzaamheden die in een liftschacht plaatsvonden. Door de explosie raakten meerdere woningen op de begane grond zwaar beschadigd. Zowel aan de voor- als achterkant van het gebouw sloeg de gevel aan de onderkant weg. Bij het incident raakten vijftien mensen gewond. Zes van hen werden met diverse verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht, zij verkeren niet in levensgevaar.

Bewoners Beukenhorst
De gemeente Diemen heeft opvang geregeld voor de bewoners die als gevolg van de explosie de nacht elders moesten doorbrengen. In overleg met verhuurder de Key wordt gekeken naar verdere oplossingen. Naast de politie doen ook de Arbeidsinspectie en het ministerie van Economische Zaken onderzoek.

Provincie:
Tag(s):