donderdag, 27. maart 2014 - 14:10 Update: 03-07-2014 0:39

Twintig jaar cel geëist tegen brandstichter Dennie J.

Cuijk

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag voor de rechtbank in Den Bosch 20 jaar cel geëist tegen Dennie J. voor de brandstichting waarbij drie mensen om het leven kwamen. Dit meldt het OM donderdag.

In de nacht van 19 op 20 juni brandde een woning aan het Hermelijnkwarier volledig uit. Hierbij kwam de zusjes Ilse en Sanne om het leven. Ook de moeder van het tweetal overleefde de brand niet. Uit sporenonderzoek kwam naar voren dat de brand was aangestoken. Justitie verdenkt J. van deze fatale brandstichting. 

In GSM-mast geklommen
J. klom na zijn daad in een GSM zendmast en is na lang onderhandelen naar beneden gehaald door een arrestatieteam. Justitie zegt sluitend bewijs te hebben dat J. de dader is van de brandstichting. Dit onder meer uit telefoongesprekken die hij na zij daad heeft gevoerd en Whatsapp-berichten die hij gevoerd had met zijn 14-jarige vriendin Sanne. 

Een ruzie met zijn vriendin zou volgens justitie de aanleiding zijn geweest en de brandstichting zou met voorbedachte raden zijn gedaan. Daarom achtte zij 20 jaar cel met tbs en dwangverpleging op zijn plaats. Dit om andere te beschermen tegen J. uit Mill.