dinsdag, 7. oktober 2014 - 21:11 Update: 08-10-2014 9:27

Uitzending Opsporing Verzocht levert nu al meer dan 150 tips op over Els Borst

Politie:dader moord Els Borst is mogelijk psychisch gestoord
Foto: fbf
Bilthoven

Naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht zijn er al ruim 150 tips binnengekomen over de moord op Els Borst.

Het tv-programma besteedde dinsdagavond aandacht aan de zaak. De politie vermoedt dat de oud-minister door iemand met een psychiatrische stoornis van het leven is beroofd. Daarom deed de politie in de uitzending een oproep aan behandelaars, mantelzorgers en hulpverleners om zich te melden als ze opvallend gedrag hebben opgemerkt bij een patiënt rond 8 februari.

Eerder kreeg de politie al 500 tips binnen die allemaal zijn nagelopen', aldus de politie. Ook zijn er in het hele onderzoek meer dan 300 getuigen gehoord. Er zijn geen aanwijzingen naar voren gekomen dat het motief voor haar dood in de relationele sfeer ligt of dat er een politiek motief speelde. Er is ook een beloning uitgeloofd van 10.000,- euro voor de gouden tip. 

De politie is ook nog steeds op zoek naar de identiteiten van de verwarde man en de vrouw in het rood die bij de woning van mevrouw Borst zijn gezien. Oud-minister Els Borst- Eilers (81) werd maandagavond 10 februari 2014 rond 18.45 uur dood gevonden in de garage van haar woning aan de Ruysdaellaan in Bilthoven.

Het rechercheonderzoek wijst uit dat ze waarschijnlijk al op zaterdagavond 8 februari is overleden, nadat ze het D66-congres in de Beurs van Berlage in Amsterdam bezocht. Uit aanvullend onderzoek door het NFI in combinatie met rechercheonderzoek is de conclusie dat Els Borst-Eilers is omgekomen door een misdrijf.

Blik op 112: