zondag, 14. september 2014 - 20:12 Update: 14-09-2014 20:12

Van Gaal en Blind winnen overtuigend

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) De druk op de schouders van Louis van Gaal lijkt na een goede wedstrijd tegen promovendus Queens Park Rangers weer even verlicht. Op Old Trafford won Manchester United met liefst 4-0.

Met Daley Blind in de basisformatie als controlerende middenvelder en Radamel Falcao op de bank opende United na een klein half uur spelen de score. Topaanwinst Angel Di Maria zag zijn vrije trap plots langs alles en iedereen in de lange hoek vallen. Tien minuten voor rust verdubbelde een andere zomeraanwinst, de Spanjaard Ander Herrera, nog de score middels een rebound op een gekeerd schot van Wayne Rooney.

In de 44e minuut was het diezelfde Rooney die een poging loste; dit maal met succes. QPR-goalie Rob Green had geen antwoord op zijn schot, die voortkwam na een knappe combinatie tussen landgenoten Herrera en Juan Mata. Laatstgenoemde bleek de hele wedstrijd al op dreef, want na een klein uur spelen vergrootte Mata de voorsprong nog verder tot 4-0. Tien minuten later mocht Falcao nog zijn debuut maken, maar hij wist dus niet te scoren.

Overigens speelde Blind een sterke partij. Engelse media schreven vol lof over de Nederlander, die een zekere indruk aan de bal maakte en vol zelfvertrouwen oogde. Robin van Persie speelde de hele wedstrijd, maar kwam alleen in de boeken door een gele kaart.