dinsdag, 1. april 2014 - 22:44 Update: 03-07-2014 0:39

Zachte winter zorgt voor minder files

Foto van file vakantie caravan A2 | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

De filezwaarte in Nederland daalde in het eerste kwartaal van dit jaar met 25 procent vergeleken met vorig jaar. In 2013 had het verkeer in deze periode veel hinder van winterse omstandigheden, dit jaar is het weer gunstig geweest. Dit meldt de ANWB

Echter in de regio’s Amsterdam en Rotterdam merkten automobilisten weinig van de filedaling. De grootste knelpunten liggen in de ochtendspits op de wegen naar Amsterdam. Met name op de A8 en de A9. In de avondspits staan automobilisten het langst in de file rond Rotterdam. Daar is de A20 tussen het Kleinpolderplein en het Terbregseplein nog steeds de bottleneck.

Opmerkelijk was de vertraging tijdens de avondspits van vrijdag 7 maart toen boze vrachtwagenchauffeurs uit onvrede over het kabinetsbeleid enkele wegblokkades organiseerden.

Een verkeerschaos tijdens de nucleaire top in Den Haag is uitgebleven. Automobilisten pasten hun reisgedrag aan, werkten vanuit huis of namen vrij. Van files was in de Randstad op maandag 24 en dinsdag 25 maart zelfs nauwelijks sprake.