maandag, 14. april 2014 - 17:56 Update: 03-07-2014 0:38

De Zonnebloem doet alsnog aangifte tegen Jakhals Erik

Foto van rondvaartboot | Archief EHF
Foto: Archief EHF

Het bierfles-incident van Jakhals Erik krijgt toch nog een staartje. De Zonnebloem heeft maandag besloten alsnog aangifte te gaan doen. Dit heeft de Zonnebloem maandag laten weten.

‘Jakhals Erik’ van het programma De Wereld Draait Door gooide afgelopen vrijdag van grote hoogte een aluminium bierflesje naar een rondvaartboot. Het ging om de rondvaartboot van de Zonnebloem die een groep mensen met een lichamelijke beperking vervoerde.

Het flesje mistte op centimeters na het open dak van de rondvaartboot. Directeur Noud van Rooij: “Afgelopen zaterdag is de waterpolitie ter plaatse geweest en heeft een proces verbaal opgemaakt van het voorval. Om de zaak verder te kunnen onderzoeken, is een aangifte vereist. Wij zijn het aan onze passagiers verplicht om dit vervolgonderzoek plaats te laten vinden.”

Excuses Erik ene DWDD
Zowel Jakhals Erik als de eindredacteur van het programma DWDD hebben zich zaterdag bij de Zonnebloem gemeld en hun excuses aangeboden. Erik heeft daarbij direct het aanbod gedaan om enkele dagen vrijwilligerswerk te komen doen.

'Voorbeeldfunctie'
De Zonnebloem heeft de excuses aanvaard, maar stelt ook dat het hier gaat om een incident dat grote maatschappelijke impact heeft. Verder vindt de Zonnebloem dat een programma als DWDD ook een voorbeeldfunctie heeft en er dus voor had kunnen kiezen het incident niet uit te zenden.