vrijdag, 26. december 2014 - 11:57 Update: 26-12-2014 16:31

Zwaar letsel aan vingers 13-jarige jongen door ontplofte strijker

Exploderende strijker verwondt hand 13-jarige
Foto: Archief EHF
Nijeveen

Op eerste kerstdag is in het Drentse Nijeveen een 13-jarige jongen ernstig gewond geraakt aan zijn hand bij het afsteken van illegaal vuurwerk. Dit meldt de politie vrijdag.

'Een strijker ontplofte in zijn hand en het slachtoffer liep dan ook zwaar letsel op aan zijn vingers', aldus de politie. De jongen werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. Daar ontfermde zich een plastisch chirurg over de 13-jarige.

Meld verdachte situaties

De opslag van illegaal vuurwerk levert vaak levensgevaarlijke situaties op. Ziet u ook veel ‘verkeer’ in en rond loodsen of andere opslagruimten waar normaal niemand komt? Treft u in een woning opgeslagen (illegaal) vuurwerk aan? Bel dan de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Gevaar

Met name het afsteken van illegaal vuurwerk of het experimenteren met vuurwerk kan voor gevaarlijke situaties zorgen; zowel voor degene die het afsteekt als voor de omgeving. De politie richt zich in de opsporing op het meest gevaarlijke vuurwerk, de zogenaamde Bigfive.

Provincie:
Blik op 112: