dinsdag, 26. mei 2015 - 9:54

Provincie start onderzoek naar ongevallen Drie Merenweg (N205) Haarlemmermeer

Provincie start onderzoek naar ongevallen Drie Merenweg (N205) Haarlemmermeer
Foto: Archief BON ter Illustratie
Haarlemmermeer

De provincie Noord-Holland start naar aanleiding van vragen van D66 over de vele ongevallen op de Drie Merenweg (N205 ) een onderzoek.

D66 had vragen gesteld aan het college van de gemeente Haarlemmermeer en Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland over de velen ongevallen op deze weg.  Hier vlogen de afgelopen jaren geregeld auto’s over de kop en in de sloot, met als dieptepunt een dodelijk ongeval op 11 maart. Eind 2012 waren hier ook al vragen over gesteld, maar toen zagen Gedeputeerde Staten geen aanleiding om aanvullende veiligheidsmaatregelen te nemen. Na die tijd bleven er echter op regelmatige basis grote ongevallen plaatsvinden.

Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland geven nu aan een onderzoek te starten naar het aantal ongevallen op deze weg. De provincie kan het aantal ongelukken moeilijk verklaren. Met het onderzoek wordt ook bekeken of er extra veiligheidsmaatregelen noodzakelijk zijn. Bijkomend probleem is de nu nog gebrekkige registratie van de ongevallen. Pas eind 2015 zal er een goed werkend landelijk registratie systeem zijn. D66 wacht de resultaten van het onderzoek af.

Provincie:
Tag(s):