dinsdag, 26. mei 2015 - 14:22

Leraar krijgt cel- en taakstraf voor ontucht met leerlingen

Leraar krijgt cel- en taakstraf voor ontucht met leerlingen
Foto: SXC
Den Bosch

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 37-jarige man uit Eindhoven veroordeeld voor ontucht met twee leerlingen. Hij krijgt hiervoor een gevangenisstraf van 278 dagen, waarvan 180 dagen voorwaardelijk, en een taakstraf van 180 uur.

De man pleegde in 2014, ruim een half jaar, meermalen ontuchtige handelingen met een 15-jarige leerling van de school waarop hij werkte. Twee jaar eerder pleegde hij  meermalen ontucht met een andere 15-jarige leerling.

Bij het bepalen van de straf weegt de rechtbank onder meer de jonge leeftijd van de slachtoffers mee. De man was een leraar op hun school en ook dat heeft de verdachte er niet van weerhouden de ontuchtige handelingen te plegen. Dat rekent de rechtbank de man zwaar aan. Bovendien maakte hij ernstig misbruik van het vertrouwen dat de ouders van de slachtoffers in hem, als docent natuurkunde op de school van hun dochters, stelden. Ook heeft hij misbruik gemaakt van het vertrouwen van de schoolleiding. In strafmatigende zin houdt de rechtbank er onder meer rekening mee dat de man niet eerder veroordeeld is en dat hij zijn volledige medewerking aan het opsporingsonderzoek heeft verleend.

 

De rechtbank legt de man naast de cel- en taakstraf geen beroepsverbod op, aangezien de veroordeling zelf een baan als docent verhindert vanwege de vereiste Verklaring omtrent het Gedrag (VOG). Een gedeelte van de gevangenisstraf legt de rechtbank voorwaardelijk op om te voorkomen dat de man opnieuw de fout ingaat. Hieraan verbindt de rechtbank als bijzondere voorwaarde dat de man tijdens zijn proeftijd van drie jaar op geen enkele wijze contact mag zoeken met de slachtoffers.

Provincie: