donderdag, 4. juni 2015 - 12:17 Update: 04-06-2015 17:16

Collega's reageren geschokt na overlijden Albert West

Albert West (65) in ziekenhuis overleden aan de gevolgen van fietsongeluk
Tilburg

De Brabantse zanger Albert West is donderdagochtend vroeg overleden. Dat gebeurde in het bijzijn van zijn familie, zo heeft zijn management Jan Vis donderdag bekendgemaakt.

De 65-jarige zanger werd vorige week op zijn driewieler aangereden door een racefietser, waarbij hij op zijn hoofd terechtkwam. Sindsdien lag West op de intensive care in het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. De zanger was door de dag heen slechts enkele minuten bij kennis en dan was hij erg verward.

Collega's en andere bekenden reageren geschokt op het nieuws dat de Brabantse zanger om het leven is gekomen. 

Albert West werd vooral bekend met covers van nummers uit de jaren 60. Hij begon zijn carrièere als zanger van de vroege jaren zeventig-band The Shuffels met onder andere de hit 'Cha-la-la I need you'. In 1973 startte hij een solo-carrière. In dat jaar werd zijn single 'Ginny come lately' een hit in Nederland. Tijdens zijn 48-jaar durende carrière had hj meerdere hits zoals 'Give a little love', 'Mocking Bird Hill'  en 'Amarillo'. Als producer had ook een hit met 'Stille Willie' van de BB Band.

In december 2012 raakte Albert eenzijdig verlamd door een ruggenmerginfarct. Maar met zijn positieve energie onderdrukte hij zijn fysieke beperkingen en bleef hij knokken voor een come back, zo staat in een verklaring van zijn familie.  Manager Brigitte Vis: 'Vanmiddag stond er eigenlijk een afspraak in de agenda om over een nieuwe cd te praten…' Die droom heeft Albert niet mogen voltooien.

Hij laat echtgenote Joke, dochter Josine, schoonzoon Joep Eijkens en drie kleinkinderen Femke (11), Nienke (9) en Liselotte (5) achter.

Categorie:
Tag(s):