dinsdag, 23. juni 2015 - 19:41 Update: 23-06-2015 21:23

Politie is verbaasd over werkwijze RTL inzake item over afhandeling aangiftes

Politie is verbaasd over werkwijze RTL inzake item over afhandeling aangiftes
Foto: Archief EHF
Rotterdam

De politie is verbaasd over de handelswijze van RTL Nieuws. Dit meldt de politie dinsdagavond.

'De nieuwsrubriek hanteert in de uitzending van dinsdagavond 23 juni om 19.30 uur willens en wetens cijfers uit een systeem dat daarvoor niet ontwikkeld is. Als gevolg hiervan krijgt het televisiekijkend publiek een nieuwsitem met onjuiste conclusies voorgeschoteld', stelt de politie.

'RTL Nieuws heeft via de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) informatie gevraagd en gekregen uit het zogeheten BOSZ systeem. Dit is een computersysteem dat is ontwikkeld om te kunnen volgen in welk stadium een zaak zich bevindt. Het systeem is niet geschikt als informatiesysteem voor managementbeslissingen of om prestaties te meten. Daarvoor heeft ons korps een ander systeem in gebruik, namelijk de Basisvoorziening Handhaving (BVH). Dat heeft de politie meteen bij de verstrekking van de informatie duidelijk gemaakt aan de redactie', aldus de politie.

Uit de vraagstelling van RTL blijkt dat de redactie desondanks allerlei verregaande conclusies over de afhandeling van aangiftes uit de cijfers trekt zo laat de politie weten.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):