zondag, 28. juni 2015 - 9:52 Update: 29-06-2015 14:45

Afscheid thé Lau in Paradiso was sober en ingetogen

Afscheidsbijeenkomst Thé Lau in Paradiso zonder optredens of speeches
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Zondagmiddag kreeg het publiek de gelegenheid om in de Amsterdamse poptempel Paradiso afscheid te nemen van de afgelopen dinsdagavond op 62-jarige leeftijd overleden muzikant Thé Lau.

Tussen 13.00 en 15.30 uur gingen de deuren van Paradiso open voor publiek en was er gelegenheid om afscheid te nemen van Thé. 

Sober

'Er werden geen speeches gehouden en er waren geen optredens. Er was wel muziek van Thé Lau te horen. Er was een mogelijkheid om een donatie te doen aan Stichting Vluchteling. Dat werd meer op prijs gesteld dan bloemen', liet Paradiso weten.

Ongeneeslijk ziek

Vorig jaar werd bekend dat Thé Lau ongeneeslijk ziek was. Na de bekendmaking nam hij afscheid van zijn publiek met een optreden op Pinkpop en uitverkochte concerten in de Heineken Music Hall (Amsterdam), Lotto Arena (Antwerpen) en Ancienne Belgique (Brussel). Het project Platina Blues kwam ook uit op film, die werd vertoond op het Nederlands Film Festival en op het Gent Film Fest. 

Edison

In maart van dit jaar ontving Thé Lau een Edison voor zijn gehele oeuvre en stond hij nog twee weken op de planken in Nederland en Vlaanderen met Tommy Wieringa, Ilja Leonard Pfeijffer, Gustaaf Peek en Dimitri Verhulst, in het kader van The Pursuit of Happiness.

Categorie:
Provincie: