vrijdag, 10. juli 2015 - 13:18 Update: 10-07-2015 14:39

OM: doorbraak na bekentenis zaak vermoorde man Biesbosch

OM: doorbraak na bekentenis zaak vermoorde man Biesbosch
Foto: Archief EHF
Biesbosch

De politie heeft een doorbraak bereikt in de zaak rond de in januari van dit jaar vermoord aangetroffen man Biesbosch. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdagmiddag.

Bekentenis

'Eén van de verdachten in het onderzoek naar de vermoorde man heeft betrokkenheid bekend. Hiermee komt steeds meer duidelijkheid in de zaak van het op dinsdag 14 januari 2014 aangetroffen lichaam', aldus het OM.

Identificatie 

Het stoffelijk overschot werd door een recreant aangetroffen in het poldergebied de Kroon in de Biesbosch. Na intensief tactisch en forensisch onderzoek – onder andere door een digitale gezichtsreconstructie in het buitenland -  kon de man worden geïdentificeerd. Het slachtoffer bleek een destijds 32-jarige Poolse man die in Nederland verbleef. De man is door misdrijf om het leven gebracht. 

Onderzoek en aanhouding

Het rechercheteam heeft zijn gangen in Nederland nagegaan. Dinsdag 3 maart 2015 werd gestart met een uitgebreid onderzoek in twee woningen In de panden in Veen en Andel werd gezocht naar sporen en aanwijzingen. Op dinsdag 30 juni 2015 konden twee verdachten worden aangehouden. 

Een 49-jarige man uit Veen en een 36-jarige vrouw uit Andel worden verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van de Pool. De vrouw is de ex-partner van het slachtoffer, de man is een bekende van de vrouwelijke verdachte.  

Verhoren

Tijdens recente verhoren bekende de mannelijke verdachte betrokken te zijn geweest. De verklaring die hij aflegde, lijkt te kloppen met de resultaten van het politieonderzoek. Beide verdachten zitten voorlopig nog vast. 

Provincie:
Blik op 112: