zaterdag, 18. juli 2015 - 16:38 Update: 19-07-2015 9:39

Twee motorrijders komen om het leven bij ernstig ongeval

Twee motorrijders komen om het leven bij ernstig ongeval
Foto: FlashphotoNL
Margraten

Zowel bij een ernstig verkeersongeval in Margraten (L.) als bij een verkeersongeval bij Apeldoorn is zaterdagmiddag een motorrijder om het leven gekomen. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

In het Limburgse Margraten kwam op de Rijksweg een 22-jarige motorrijders uit dezelfde plaats om het leven. Het ongeval gebeurde rond 13.30 uur. Een 60-jarige automobilist uit Margraten reed vanuit een landweg de Rijksweg op waarna de motorrijder achter op de auto botste. Het slachtoffer overleed ter plaatse. De automobilist en een inzittende moesten per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht en konden dit na behandeling weer verlaten. Het verkeer ondervond veel hinder van dit ongeval en moest worden omgeleid. Rond half vier werd de weg weer vrijgegeven. De politie stelt een technisch onderzoek in naar de precieze toedracht van dit ongeval.

Apeldoorn

Ook in de buurt van Apeldoorn vond zaterdagmiddag een ernstig ongeval met een motorrijder plaats. Een 50-jarige man uit Doornspijk kwam daarbij om het leven. De man verloor de controle over zijn motor en botste  tegen een lantaarnpaal, waarna hij ter plaatse overleed.

De man reed omstreeks 13.20 uur vanuit de richting Zwolle over de A50 en wilde de A1 oprijden richting Amersfoort. In een scherpe bocht is hij de macht over het stuur verloren en tegen de lantaarnpaal gebotst. De gealarmeerde hulpdiensten waaronder een arts uit de traumahelikopter hebben nog geprobeerd hem te reanimeren, maar dit bleek tevergeefs.

De verkeersongevallenanalyse doet onderzoek naar de toedracht. De lus A50/A1 richting Amersfoort was hiervoor enige tijd afgesloten voor het onderzoek. Omstreeks 15.20 uur is de weg weer vrij gegeven.

Provincie: