dinsdag, 21. juli 2015 - 18:59 Update: 21-07-2015 19:04

Vijftien jaar celstraf met TBS geëist na doodsteken 27-jarige vrouw

Vijftien jaar celstraf met TBS geëist na doodsteken 27-jarige vrouw
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Amsterdam

Dinsdag heeft de officier van justitie in Amsterdam 15 jaar celstraf en TBS geëist tegen een 54-jarige man op verdenking van doodslag, poging doodslag en wapenbezit. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag.

'De man wordt ervan verdacht op 22 juli vorig jaar in de Alfred Döblinstraat in Amsterdam Zuidoost een vrouw en een man met een mes te hebben gestoken', aldus het OM.

De verdachte zou de vrouw in de woning hebben gestoken, waarna ze de straat op vluchtte. Daar ging de steekpartij verder en daar werd ook een omstander die hulp wilde bieden gestoken. De 27-jarige vrouw overleed korte tijd later in het ziekenhuis. De man werd ernstig gewond overgebracht naar het ziekenhuis waar hij aan zijn verwondingen kon worden behandeld.

Geen voorbedachte raad

De verdachte werd op aanwijzen van meerdere getuigen kort na de dubbele steekpartij door de politie aangehouden. Bij de aanhouding had de verdachte een stiletto in zijn broekzak. Het staat voor het OM vast dat de verdachte verantwoordelijk is voor de dood van de vrouw en voor de verwondingen van de man.

Vandaag kwam aan de orde of de verdachte met voorbedachte raad heeft gehandeld en er dus sprake zou zijn van moord, of dat het om doodslag en poging doodslag zou gaan. Het OM is van oordeel dat het om doodslag gaat omdat het dodelijk letsel mogelijk al door de eerste steken was toegebracht. Er is daarnaast niets gebleken van een vooropgezet plan het slachtoffer te steken.

Provincie:
Tag(s):