donderdag, 23. juli 2015 - 15:25 Update: 23-07-2015 22:39

Voormalig politieman krijgt 5 jaar cel voor werven minderjarigen meisjes voor prostitutie

Politieagent die meisjes liet prostitueren krijgt 5 jaar celstraf
Foto: Archief EHF
Eindhoven/Dordrecht

Donderdag is een 41-jarige man uit Dordrecht door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar voor mensenhandel. Dit meldt de rechtbank woensdag.

'De voormalig politieagent wierf 3 minderjarige meisjes om in de prostitutie te werken en deed bij een ander meisje een poging daartoe', aldus de rechtbank.

De man benaderde via internet minderjarige meisjes en deed zich daarbij voor als vrouw. Hij stelde hoge inkomsten in het vooruitzicht als de meisjes in de prostitutie zouden gaan werken en mee zouden werken aan seksfilms. 

'Auditie'

Maar eerst liet de man ze ‘auditie’ doen om te kijken of ze goed genoeg waren voor seks met andere mannen. Op deze manier overreedde hij 2 meisjes van 15 jaar om onbetaalde, onbeschermde seks met hem te hebben. Hiervan maakte hij foto’s en films.

De man wist één van de 15-jarige meisjes bovendien over te halen om in de prostitutie te gaan werken. Hij plaatste een advertentie, regelde klanten en vervoerde het meisje naar deze klanten. 

Ruim een jaar lang liet hij haar met verschillende mannen onbeschermde seks hebben en moest zij ongeveer de helft van haar inkomsten aan hem afstaan. Bovendien had de man ook zelf vele malen onbeschermde seks met het meisje toen ze voor hem werkte. Volgens de man was dit een tegenprestatie voor bewezen diensten. Hij maakte ook hiervan foto’s en films.