zaterdag, 25. juli 2015 - 12:31 Update: 26-07-2015 11:37

Automobilist rijdt twee keer met opzet over fietser heen in Roosdendaal

Man rijdt met auto opzettelijk tot twee keer toe over fietser
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Roosendaal

Na een verkeersruzie vrijdagavond in de Lorentzstraat in Roosendaal, tussen een automobilist (20) en een fietser (27), is de automobilist twee maal opzettelijk over de fietser gereden die hierdoor zwaargewond raakte. De automobilist sloeg vervolgens op de vlucht. Dit meldt de politie zaterdagmiddag.

Ernstig gewond

Omstreeks 21.30 uur wordt er gemeld dat een fietser opzettelijk is aangereden door een auto. Het slachtoffer is daarbij zwaar gewond geraakt;  de bestuurder rijdt vervolgens door. Diverse eenheden gaan ter plaatse en horen verschillende getuigen. 

Verkeersruzie

Vooralsnog lijkt het erop dat er voorafgaand aan het incident een verkeersruzie heeft plaatsgevonden. De bestuurder, een 20-jarige man uit Roosendaal, rijdt vervolgens tot twee maal toe achteruit tegen het slachtoffer aan. Het slachtoffer is met de traumaheli naar een ziekenhuis gebracht. De verdachte rijdt na zijn daad weg van de plaats delict.

Drugstest

De bestuurder, een 20-jarige man uit Roosendaal wordt nauwelijks 20 minuten later aangehouden op de Rijksweg-zuid bij Rucphen. Hij is voor verhoor en nader onderzoek ingesloten in een politiecel. Hem wordt moord/doodslag ten laste gelegd. 

Zijn rijbewijs is ingevorderd. Ook is er bij hem bloed afgenomen om te testen of hij onder invloed van drugs heeft gereden, aangezien bij hem een gebruikershoeveelheid hennep is aangetroffen. Het voertuig en de fiets zijn ten behoeve van het onderzoek inbeslaggenomen.

Provincie:
Blik op 112: