vrijdag, 31. juli 2015 - 22:27 Update: 31-07-2015 22:35

OM gaat niet vervolgen na dodelijk ongeval met bierfiets in Eindhoven

OM gaat niet vervolgen na dodelijk ongeval met bierfiets in Eindhoven
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Eindhoven

Op basis van het dossier, waarin het onderzoek naar het dodelijke bierfietsongeluk in Eindhoven dat op 20 april 2015 plaats vond, heeft de Officier van Justitie geconcludeerd dat er geen redenen zijn om iemand strafrechtelijk te vervolgen. Dit meldt het OM vrijdagavond.

'Er is door de politie uitgebreid onderzoek gedaan, zowel technisch als door het horen van veel getuigen. Omdat de verklaringen over de toedracht en de precieze omstandigheden uiteen lopen is niet meer vast te stellen wat er exact is gebeurd', aldus het OM. 

Spoorwegovergang 

Vast is komen te staan dat bij het oversteken van de spoorwegovergang in de Tongelresestraat de fiets klem kwam te staan tegen de slagboom aan. De fiets is met de voorkant vast komen te zitten tegen de slagboom. 

De jongens hebben aan de voor-en achterkant van de bierfiets geduwd om zo te proberen hem van het spoor te krijgen. Ondanks deze pogingen om de bierfiets van het spoor te krijgen was het niet meer mogelijk om beweging te krijgen in het voertuig. 

Dodelijk slachtoffer 

Iedereen was inmiddels van het spoor af, alleen het 24-jarige slachtoffer bevond zich nog dicht bij het spoor en is in aanraking gekomen met de trein. Dit noodlottige ongeluk heeft hem het leven gekost. De bevindingen zijn inmiddels aan alle betrokkenen medegedeeld.

Provincie: