maandag, 31. augustus 2015 - 8:09

FNV: 85 procent van Nederland tegen bezuinigingen op zorg

zorg
Amsterdam

Uit onderzoek in opdracht van de FNV blijkt dat 85 procent van de Nederlanders ‘nee’ zegt op de vraag of ze achter de bezuinigingen op de zorg voor ouderen en psychiatrische en gehandicapte cliënten staan.

En 83 procent van de Nederlandse bevolking maakt zich zorgen over de zorg voor ouderen, psychiatrische patiënten en gehandicapte cliënten.  Gijs van Dijk, dagelijks bestuurder van de FNV: “Dit is een helder signaal aan het kabinet. Een zeer ruime meerderheid van de Nederlandse bevolking wijst de bezuinigingen op de zorg af. Eerder al tekenden 736 duizend mensen de Volkspetitie Red de Zorg. De bezuinigingen op de zorg veroorzaken té grote problemen en dat moet het kabinet nu eindelijk maar eens aanpakken.”

Uit het onderzoek van Maurice de Hond onder 2251 Nederlanders blijkt dat ook de achterbannen van de coalitie van VVD en PvdA de bezuinigingen op de zorg afwijzen. Van de PvdA-stemmers zegt 92 procent ‘nee’ tegen de bezuinigingen. En 74 procent van de VVD-stemmers wijst het bezuinigingsbeleid op de zorg voor ouderen, psychiatrische en gehandicapte cliënten af.

Provincie:
Tag(s):