dinsdag, 1. september 2015 - 21:27 Update: 02-09-2015 13:10

Politie zoekt tweeling (24) in verband met gewelddadige dood Stuart Markiet

Tweeling verdacht van  gewelddadige dood Schiedammer op Nationale Opsporingslijst
Foto: Avro
Rotterdam

De politie en justitie hebben dinsdag de namen en foto's vrijgegeven van een 24-jarige tweeling uit Rotterdam die worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de gewelddadige dood van Stuart Markiet. Zijn lichaam werd woensdag 22 april gevonden. De verdachten zijn geplaatst op de Nationale Opsporingslijst.

Woensdag 22 april werd uit het water van de Nieuwe Waterweg nabij Rozenburg, het stoffelijk overschot van de 41-jarige Schiedammer Stuart Markiet gehaald. De man werd sinds maandag 6 april vermist. Uit de sectie bleek dat hij vermoedelijk door een misdrijf om het leven is gekomen. 

De politie startte meteen een grootschalig rechercheonderzoek. Dinsdag 26 mei hield het rechercheteam een 28-jarige Rotterdammer aan op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Markiet. Hij werd na de inbewaringstelling vrijgelaten, maar blijft verdachte in deze zaak. 

Neven

Gedurende het onderzoek kwamen er aanwijzingen dat de neven van Markiet, mogelijk verantwoordelijk zijn voor zijn dood. Het onderzoek was er dan ook op gericht deze tweeling zo snel mogelijk op te sporen en aan te houden.

Provincie:
Blik op 112: