zaterdag, 5. september 2015 - 12:58 Update: 05-09-2015 13:22

Buurman overmeestert inbreker en boeit hem met tuinslang

Buurman overmeestert inbreker en boeit hem met tuinslang
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Groningen

Een 27-jarige inbreker is vrijdagmiddag in Groningen door de buurman overmeesterd en met een tuinslang geboeid aan de politie overgedragen. Dit meldt de politie zaterdag.

Een 68-jarige bewoner van de T.W.S Mansholtstraat in Groningen zag, nadat zijn vrouw glasgerinkel had gehoord bij de buren, dat er werd ingebroken. Toen hij vaststelde dat er een onbekende fiets bij zijn afwezige buren op de oprit stond en er een grote ruit aan de achterzijde van de woning vernield was, zag hij plotseling een onbekende man in de woning lopen. 

Benen met tuinslang vastgebonden

Deze wilde de benen nemen en tussen beide ontstond hierna een worsteling waarbij ze vechtend in de heg van de oprit terecht kwamen. Uiteindelijk wist hij de inbreker naar de grond te werken waarbij hij hulp kreeg van een buurtbewoner die de benen van de inbreker, een 27-jarige Groninger, vast bond met een op een haspel hangende tuinslang. 

De 27-jarige staakte hierna zijn verzet en werd overgedragen aan de gealarmeerde politie. De inbreker was in het bezit van een aantal in de woning gestolen goederen. De man werd in verzekering gesteld.

Provincie:
Blik op 112: