maandag, 14. september 2015 - 16:44 Update: 14-09-2015 17:11

Vermoedelijke brandstichting woning en Turkse bakkerij in Ulft

Vermoedelijke brandstichting woning en Turkse bakkerij in Ulft
Foto: Archief EHF
Ulft

De politie is een onderzoek gestart naar een brand die in de nacht van zondag op maandag een woning met aangrenzende Turkse bakkerij annex supermarkt aan de Deken Nijkampstraat in Ulft volledig in de as heeft gelegd.

'Harde knal'

'We houden er serieus rekening mee dat er sprake was van brandstichting en zijn op zoek naar getuigen', meldt de politie maandagmiddag. De eerste meldingen over de brand kwamen vlak na 02.40 uur binnen bij de hulpdiensten, nadat de bewoners van de getroffen woning en omwonenden wakker werden van een harde knal. 

De brandweer heeft de brand geblust maar kon niet meer voorkomen dat de woning en bakkerij volledig uitbrandden. Ook diverse voertuigen en woningen in de omgeving liepen schade op door de explosie en/of brand. Er is niemand gewond geraakt. De bewoners van de uitgebrande woning zijn eerst bij buren en later op het politiebureau opgevangen.

Tips gezocht

Op basis van het eerste onderzoek concludeert de politie dat vermoedelijk sprake geweest is van brandstichting. Van een aantal getuigen heeft de politie op de Deken Nijkampstraat al verklaringen opgenomen.

Provincie:
Blik op 112: