zondag, 20. september 2015 - 17:43

Ajax profiteert van misstappen PSV en Feyenoord en gaat aan kop

Ajax profiteert van misstappen PSV en Feyenoord en gaat aan kop
Foto: fbf

Ajax ontdeed zich zondag tamelijk eenvoudig van Excelsior en greep op Woudestein de koppositie. Anwar El Ghazi nestelde zich met zijn zevende competitiedoelpunt weer alleen aan kop van de topscorerslijst.

In de wetenschap dat concurrenten PSV en Feyenoord dure punten lieten liggen op het veld van respectievelijk Heracles Almelo en Roda JC beleefde Ajax een goede start aan de wedstrijd. Arek Milik en Riechedly Bazoer, respectievelijk gepasseerd en geschorst tegenCeltic, zorgden voor het eerste gevaar. De jonge middenvelder zag zijn schot, na een pass van de Poolse spits, voorlangs zeilen.

Snelle goals

Anwar El Ghazi schoot na een gezapig eerste half uur wél raak. Na een goede rush verschalkte hij doelman Filip Kurto, die acht minuten later weer mocht vissen. Milik mocht vogelvrij aanleggen en zijn - op het oog houdbare - inzet was Kurto te machtig.

De tweede helft kenmerkte zich eveneens niet door goed spel of grote kansen. Het aanwezige publiek werd vooral wakker gehouden door de kreten van Frank de Boer langs de lijn. In de slotfase miste Milik wel nog een levensgrote kans op de 0-3, maar de Pool sprong te laconiek op met de kans.

Categorie:
Tag(s):