donderdag, 24. september 2015 - 12:48 Update: 19-09-2018 14:13

Identificatie vluchtelingen ook in Amsterdam, Rotterdam en Budel

Rotterdam

De politie identificeert vreemdelingen sinds 21 september op drie nieuwe locaties. Dit ontlast het aanmeldcentrum Ter Apel, dat een te grote stroom vluchtelingen te verwerken krijgt.

Buiten Ter Apel gebeurt dat nu ook in het politiebureau aan de Johan Huizingalaan in Amsterdam, het voormalige politiebureau Beverwaard in Rotterdam en het nieuwe asielzoekerscentrum in Budel. Deze drie extra locaties zijn tijdelijk.

Van de vluchtelingen legt de politie nu dus ook in Amsterdam, Rotterdam en Budel de nationaliteit en biometrische gegevens vast. Verder onderzoekt de politie hoe een vreemdeling Nederland is binnengekomen om effectievere opsporing van mensensmokkelaars mogelijk te maken. Daarbij ligt de nadruk op georganiseerde criminele samenwerkingsverbanden en hun financiële geldstromen.

Groepen

Een aantal keer per dag komen groepen asielzoekers per bus naar de locaties in Amsterdam, Rotterdam en Budel. Daar zorgt de politie voor de identificatie. Asielzoekers verblijven in de wachtruimte van het Amsterdamse of voormalig Rotterdamse politiebureau of van het asielzoekerscentrum in Budel. De wachtruimte tussentijds verlaten, mag alleen onder begeleiding. Als de hele groep is geïdentificeerd en ingeschreven worden zij overgedragen aan de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA).

Lees alles over:
Categorie:
Provincie:
Blik op 112: