maandag, 28. september 2015 - 20:25

Breda opent crisisopvang vluchtelingen in het Racketcentrum

vluchtelingen
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Breda

Breda opent crisisopvang vluchtelingen in het Racketcentrum. Zondagavond gaf het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) aan gebruik te willen maken van het gemeentelijk aanbod voor crisisopvang van vluchtelingen.

De opvang vindt naar verwachting plaats vanaf maandagavond 28 september in het Racketcentrum aan de Terheijdenseweg 500. Het gaat om maximaal 250 vluchtelingen. De gemeente stelt alles in het werk om de opvang soepel te laten verlopen. Vanaf nu wordt de opvanglocatie ingericht met bedden van Defensie.

De gemeente vindt het belangrijk dat de omgeving zo snel mogelijk om de hoogte is. Daarom kiest Breda ervoor om bedrijven en organisaties in de omgeving waar mogelijk vanochtend al persoonlijk te informeren, zodat zij in de gelegenheid zijn hun klanten (of gebruikers) op de hoogte te stellen. Omwonenden ontvangen vanmiddag een bewonersbrief.

Het gaat om mensen uit Eritrea en Syrië, met naar verwachting 50% gezinnen en 50% alleenstaanden. De gemeente en COA hebben afgesproken dat het om kortdurende opvang gaat van maximaal 72 uur, met een optie tot verlenging van maximaal 24 uur. De eerste zorg van de gemeente is om de opvang zo soepel mogelijk te laten verlopen. De tweede zorg is een programma voor de kinderen. Na de crisisopvang gaan de vluchtelingen terug naar het aanmeldcentrum in Ter Apel of naar een andere crisisopvang elders in Nederland.

Lees alles over:
Provincie: