donderdag, 8. oktober 2015 - 12:10

Patiënt verwondt begeleider in instelling met mes Breda

Patiënt verwondt begeleider in instelling met mes Breda
Foto: Archief EHF
Breda

Een begeleider van een instelling in Breda is woensdagavond gewond geraakt bij een schermutseling. De politie heeft de man, met hulp van een hond, aangehouden.

Een onderlinge ruzie was woensdag 7 oktober 2015 om 21.15 uur de aanleiding van een incident met een mes. Een bewoner van een zorginstelling in de wijk Breda Centrum stoorde zich, volgens de aangifte, aan een van de medebewoners. Er ontstond een ruzie waarbij de bewoner, 31 jaar, een mes vast had. Om erger te voorkomen sprong een begeleider ertussen. Bij de schermutseling die daarop volgde raakte hij gewond aan zijn hand.

De andere bewoners werden naar buiten gebracht en de verdachte sloot zichzelf op in zijn kamer. De politie kon met een sleutel de kamer openen en heeft, met hulp van dreiging met een diensthond, de verdachte aan kunnen houden zonder verder geweld. De verdachte is naar het bureau gebracht. De andere geschrokken bewoners konden weer terug hun woongemeenschap in. De gewonden begeleider is door personeel van een ambulance verzorgd.

Provincie:
Tag(s):