woensdag, 14. oktober 2015 - 15:00 Update: 14-10-2015 15:10

Charles Aznavour met extra concert in HMH

Charles Aznavour met extra concert in HMH
Foto: EHF
Amsterdam

Nadat de kaarten voor het concert van Charles Aznavour in Heineken Music Hall (HMH) op 22 november wegens de grote vraag snel was uitverkocht is woensdag bekend geworden dat de Franse zanger dit jaar voor nog een show naar Nederland komt. Dit meldt Mojo woensdag.

Woensdag 9 december 

Op woensdag 9 december geeft de Franse zanger een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam.  De kaartverkoop start aanstaande donderdag om 10.00 uur.
De legendarische Franse zanger Charles Aznavour wordt beschouwd als een van de grootste singer/songwriters aller tijden. 

In een carrière van 70 jaar heeft hij meer dan 100 miljoen albums verkocht, 1200 liedjes geschreven, in 80 films gespeeld, 294 albums gemaakt en duizenden concerten gegeven in 94 verschillende landen. De chansonnier zingt in 7 talen en zijn nummers zijn door veel artiesten gecovered waaronder Elton John, Bob Dylan, Sting, Placido Domingo, Céline Dion, Julio Iglesias, Edith Piaf, Liza Minnelli, Sammy Davis Jr, Ray Charles en Elvis Costello.

Charles Aznavour had wereldwijd succes met het nummer She waarmee hij in vele landen een nummer 1 positie behaalde en welke ook is gebruikt in de film Notting Hill. Andere grote hits van de Franse chansonnier zijn The Old Fashioned Way, Yesterday When I was Young, La Mamma, La Bohème en What Makes a Man.

Laatste concerttour

Vorig jaar vierde Charles Aznavour zijn 91e verjaardag. Hiermee is hij de ‘longest standing’ A-list ster ter wereld die momenteel nog steeds langs concertzalen over de hele wereld toert. Zijn huidige reeks concerten draagt de titel Farewell Concert waarmee de zanger aangeeft dat het zijn laatste tour is. 

Categorie:
Provincie: