donderdag, 15. oktober 2015 - 22:54 Update: 15-10-2015 23:24

Gouden Televizier-Ring voor Syndroom

Gouden Televiezier-Ring voor Syndroom
Foto: Archief foto ter illustratie
Amsterdam

De Gouden Televizier-Ring 2015 is donderdagavond gewonnen door het tv-programma Syndroom.

In het tv-programma dat gepresenteerd wordt door Johnny de Mol staan mensen met een verstandelijke beperking centraal. Johnny de Mol probeert in het programma zoveel mogelijk dromen en ambities van hen uit te laten komen.

In een reactie liet De Mol weten dat de prijs vooral was bestemd voor de 'boys die hier naast mij staan', waarmee hij de jongens met het downsyndroom bedoelde. Verder zei De Mol: 'We maken dit programma met veel liefde, respect en vooral heel veel humor. Dat zijn dingen die de laatste tijd ver te zoeken zijn in onze maatschappij.'

Niet alleen Johnny de Mol viel in de prijzen, ook zijn tante Linda de Mol mocht een prijs in ontvangst nemen. Zij ontving uit handen van Chantal Janzen een oeuvreprijs. De oeuvreprijs is geen publieksprijs, maar een onderscheiding die in het leven is geroepen door de redacties van Televizier, om te vieren dat de Gouden Televizier-Ring voor de vijftigste keer wordt uitgereikt. Wijlen Willem Duys (1974) en Mies Bouwman (2009) ontvingen al eerder een soortgelijke oeuvreprijs.