vrijdag, 16. oktober 2015 - 13:56 Update: 16-10-2015 17:52

Weer dode in Noord-Brabant aangetroffen, 56-jarige man aangehouden

Opnieuw dode in Noord-Brabant aangetroffenF
Foto: Archief EHF
Raamsdonkveer

Vrijdagmiddag is in het Noord-Brabantse Raamsdonkveer aan de Hameldonk het lichaam van een man aangetroffen in een appartement. Dit meldt de politie vrijdag.

Aanhouding

Volgens de politie is de man geen natuurlijke dood gestorven maar door geweld om het leven gekomen en is daarom een groot onderzoek gestart. 'Ook is er elders in Raamsdonksveer omstreeks 13.00 uur een 56-jarige man uit die plaats aangehouden. Zijn betrokkenheid wordt onderzochtt', aldus de politie. Het is op dit moment nog niet bekend wat de precieze aanleiding is. 

De technische recherche stelt een uitgebreid sporenonderzoek in de woning in. Rechercheurs bevragen buurtbewoners. De politie heeft wel aanwijzingen over de identiteit van het slachtoffer, maar er heeft nog geen formele herkenning plaats gevonden.

De vondst aan de Hameldonk in Raamsdonkveer is net iets meer dan 10 kilometer verwijderd ten opzichte Hooge Zwaluwe waar de politie donderdag twee doden mannen aantrof.

Twee doden in Hooge Zwaluwe

Donderdag trof de politie in Noord-Brabant bij een vakantiewoning in Hooge Zwaluwe de lichamen aan van twee mannen.  De politie en het Openbaar Ministerie (OM) zijn een groot onderzoek gestart na de vondst van de twee dode mannen. De twee mannen zijn door een misdrijf om het leven gekomen.

Donderdagmiddag 15 oktober 2015 trof de politie twee stoffelijke overschotten aan in/bij een recreatiewoning aan de Hamseweg in het poldergebied van Hooge Zwaluwe (gemeente Drimmelen). Op basis van de zichtbare verwondingen maakt de politie op dat de twee mannen door geweld om het leven zijn gekomen.

Onderzoek

Er is een Team Grootschalige Opsporing (TGO) geformeerd dat, onder leiding van een officier van justitie, onderzoek doet naar de zaak. De omgeving van de woning werd afgezet en forensisch rechercheurs startten met een uitgebreid sporenonderzoek in en rond de woning.

Identificatie

De identiteit van de overledenen is nog niet vastgesteld. De stoffelijke overschotten werden vrijdagochtend geborgen  en overgebracht naar een mortuarium. De komende dagen volgen eerst de secties en het identificatieproces.

Lees ook: Drimmelen opgeschrikt door dubbele moord op twee mannen

Provincie:
Blik op 112: