dinsdag, 20. oktober 2015 - 9:40 Update: 20-10-2015 15:03

Opleiding en baangarantie voor zeker 2000 vrachtwagenchauffeurs

Transportsector heeft chauffeurs nodig
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

Wie graag achter het stuur van een vrachtwagen wil kruipen moet er als de kippen bij zijn. Het gaat namelijk weer goed in de sector Transport & Logistiek. Zo goed dat de sociale partners in deze sector 2000 banen aanbieden via het sectorplan.

Egon Groen, bestuurder FNV Transport & Logistiek: "Het sectorplan biedt maatregelen onder meer voor chauffeurs die het door omstandigheden lastig hebben op de arbeidsmarkt. Zij krijgen de mogelijkheid om aan het werk te blijven in de sector, bijvoorbeeld wanneer werkloosheid dreigt, als men even geen baan heeft of ziek uit dienst is gegaan. Zo willen we vakbekwaam personeel perspectief bieden en behouden voor de sector”.

Groeiende behoefte aan chauffeurs

Arthur van Dijk, algemeen voorzitter TLN: “Het tij is duidelijk aan het keren. Er begint vanuit verschillende regio's weer vraag naar vrachtwagenchauffeurs te ontstaan. Op dit moment zijn er al honderden vacatures en dat wordt de komende jaren steeds meer. Tegelijkertijd vergrijst en ontgroent de sector. Een grote groep chauffeurs gaat binnen afzienbare tijd met pensioen en in heel Nederland zijn er steeds minder jongeren. Daarom bevat het sectorplan ook maatregelen om te anticiperen op de groeiende behoefte bij bedrijven aan nieuwe chauffeurs." 

Een gegarandeerde baan voor 2.000 nieuwe chauffeurs

Eén van de in het oog springende maatregelen is dat de sector aan 2.000 mensen die professioneel chauffeur willen worden een diploma met een gegarandeerde baan biedt. Willem de Vries, directeur Sectorinstituut Transport en Logistiek: " Dit is een grootse kans voor mensen die altijd al vrachtwagenchauffeur hebben willen worden. Een prachtig beroep; er is geen beroepsgroep waar de bevlogenheid voor het beroep zo groot is. Maar je moet er wel geschikt voor zijn. Daarom is er natuurlijk eerst een zorgvuldige selectie. Kom je daar doorheen dan zorgen wij voor een opleiding en krijg je de garantie van een baan!". Eind 2015 zal de campagne voor de werving worden gestart. Dit is een maatregel uit het sectorplan voor extra chauffeurs naast de doorlopende reguliere instroom.  

Categorie:
Provincie: