zondag, 25. oktober 2015 - 20:39

'Nederland stuurt noodhulp naar Slovenië'

'Nederland stuurt noodhulp naar Slovenië'
Foto: Min. Veiligheid en Justitie
Brussel

Nederland heeft gehoor gegeven aan de oproep van Slovenië om noodsteun te geven voor het opvangen van duizenden vluchtelingen. Voorafgaand aan het Europees topoverleg heeft staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie gezegd dat Nederland honderd veldbedden, tien lichtmasten en beschermende kleding voor 1500 personen heeft gestuurd. Dit melden verschillende media.

Tijdens het overleg zijn regeringsleiders van tien landen langs de zogenoemde westelijke Balkanrouten aanwezig om afspraken te maken over de migratiestroom. In een conceptverklaring staat dat nog voor woensdag vierhonderd grenswachten worden gestuurd naar de Balkan en Zuidoost-Europa. Volgens Dijkhoff is Nederland ‘in principe bereid’ om een extra bijdragen hieraan te leveren.

Dijkhoff zegt dat meer hulp mogelijk is. ‘Als er meer gevraagd wordt zullen we altijd kijken of dat nodig is. Maar we leveren meestal al bovengemiddeld. Het zal niet aan ons liggen, maar je moet niet steeds als eerste roepen: wij lossen het wel weer op.’

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: