donderdag, 5. november 2015 - 21:40 Update: 06-11-2015 11:56

Verhuizing Sesamstraat houdt gemoederen bezig

NPO 1 stopt met uitzenden kinderprogramma Sesamstraat
Hilversum

Vanaf 1 januari 2016 verdwijnt het kinderprogramma Sesamstraat van NPO 1. Het zal dan te zien zijn op het themakanaal NPO Zappelin Xtra.

Dit schrijft Spreekbuis.nl donderdag. De manager van kinderprogrammering NPO, Suzanne Kunzeler, heeft het nieuws tegenover Spreekbuis.nl bevestigd. Volgens Kunzeler is Sesamstraat te zien op het themakanaal NPO Zappelin Xtra dat in het basispakket zit.

Sesamstraat is al sinds 4 januari 1976 op tv te zien. Dat het nu moet verdwijnen komt omdat het plaats moet maken voor Tijd voor Max, dat dagelijks van 17.00-18.00 uur wordt uitgezonden. De uitzending van Sesamstraat op NPO ! is een herhaling uit de middaguitzending van Zappelin (NPO3), maar het trekt in de vooravond wel veel meer kijkers.

Sesamstraat wordt door NTR gemaakt. NTR-baas Paul Römer in de Telegraaf: 'Het is voor ons geen verrassing. De cijfers van de herhaling lopen al jaren terug en tegelijkertijd komen er steeds meer digitale alternatieven. Het is jammer, want als maker wil je natuurlijk op zo'n mooi tijdstip zitten en er zullen zeker teleurgestelde kijkers zijn. Maar wij begrijpen dit besluit wel.'

Provincie:
Tag(s):