vrijdag, 13. november 2015 - 16:43 Update: 13-11-2015 17:48

Niemand bij Ajax, behalve Cruijff, wil Wim Jonk nog hebben

Wijers: 'Afscheid Ajax van Jonk leidt niet tot afscheid visie Cruijff'
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Wim Jonk kan zijn toekomst bij Ajax vergeten. Ook van de vereniging Ajax, dat 73 procent van de aandelen in bezit heeft, hoeft de hoofd opleidingen geen steun meer te verwachten.

Dat bleek al snel uit de Algemene Ledenvergadering van de Aandeelhouders in Amsterdam. De bestuursraad, het vertegenwoordigend orgaan van de vereniging, liet uit monde van woordvoerder Hennie Henrichs weten geen behoefte te hebben aan een motie om Jonk binnenboord te houden. Laat staan middels bemiddeling van Keje Molenaar.

Afspraken schenden

De voormalige speler van Ajax had zich in De Telegraaf opgeworpen als persoon om alle betrokken partijen van het Technisch Hart weer aan tafel te krijgen. Zoals bekend schuift Jonk al maanden niet meer aan bij de bespreking uit onvrede over het gevoerde beleid, dat volgens hem tegen de afspraken rond de lijn Johan Cruijff zijn.

Jonk weigert te vertrekken, waardoor de rechter of arbitragecommissie nu uiteindelijk een oordeel zal vellen. Volgens Henrichs wilde de bestuursraad dat het conflict in het technisch hart 'zonder bloedvergieten' zou worden opgelost en dat alles zou worden gedaan om Jonk voor de club te behouden.

Jonk bleef echter weigeren aan te sluiten bij de vergaderingen van het technisch hart. Henrichs liet weten dat de rvc daarbij 'niet heeft zitten slapen'. De bestuursraad moet op een vergadering op 17 december verantwoording afleggen aan de leden van de vereniging. De raad zou dan nog kunnen worden weggestemd door de leden.

Lijn Cruijff

Hans Wijers, voorzitter van de RvC van Ajax, meldde dat er in ieder geval geen afscheid wordt genomen van de visie van Johan Cruijff. "Ook niet nu Ajax afscheid wil nemen van Jonk."

Categorie:
Provincie:
Tag(s):