zaterdag, 14. november 2015 - 21:24 Update: 14-11-2015 22:00

'Dader aanslagen Parijs kwam mogelijk via Griekenland EU binnen'

'Dader aanslagen  Parijs kwam mogelijk via Griekenland EU binnen'
Foto: SXC
Parijs

Vrijdag werd na de aanslagen bij het Stade de France een Grieks paspoort gevonden. Mogelijk is dat van een Syriër die via Griekenland de Europese Unie is binnengekomen.

Het paspoort lag bij lichaamsdelen van een man, die mogelijk een van de daders is. Volgens de Griekse onderminister Nikos Toscas van Burgerbescherming zou de houder van het Syrische paspoort op 3 oktober zijn geregistreerd op het Griekse eiland Leros. Een bron bij de Griekse politie zegt dat de man in een groep van 69 vluchtelingen aankwam op het eiland. Bij aankomst zijn er vingerafdrukken genomen. In Parijs worden de gevonden afdrukken daarmee vergeleken. Dit melden verschillende media zaterdagavond.

Als dit waar blijkt te zijn, dan wint de theorie, dat Islamitische Staat de vluchtelingenstroom gebruikt om Europa binnen te komen, aan kracht. Maar de Franse speurders kunnen op dit moment niet bevestigen of het paspoort in kwestie ook écht bij de terrrorist hoorde. Ook is niet bekend of de man in anderen landen in de EU is geregistreerd.

Bij de aanslagen in de Franse hoofdstad van vrijdagnacht zijn minimaal 129 mensen omgekomen. Er zijn meer dan 200 gewonden geteld, van wie er 80 zeer slecht aan toe zijn.

Lees alles over:
Categorie: