zondag, 15. november 2015 - 11:14 Update: 15-11-2015 11:21

Duitse voetbalbond wil dat oefeninterland met Oranje doorgaat

Duitse voetbalbond wil dat oefeninterland met Oranje doorgaat
Foto: Archief EHF
Hannover

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Oranje zou aanstaande dinsdag een oefenwedstrijd spelen in Hannover, waar het op wereldkampioen Duitsland zou stuiten. Door de verschrikkelijke gebeurtenissen van afgelopen vrijdag in Parijs kwam dit op losse schroeven te staan.

De aanslagen, waarbij meer dan honderd mensen het leven lieten, vonden plaats in de Franse hoofdstad terwijl het Duitse elftal daar een vriendschappelijke ontmoeting met Frankrijk afwerkte. Na afloop kon Die Mannschaft het stadion lange tijd niet verlaten. Op basis daarvan wordt getwijfeld aan het doorgaan van de wedstrijd tussen Duitsland en Nederland. In de loop van zondag wordt hierover een definitieve beslissing genomen.

Toch gespeeld

Echter ziet het er naar uit dat de wedstrijd doorgang zal vinden. Rainer Koch, één van de twee interim-voorzitters in de door bestuurlijke perikelen geplaagde Duitse voetbalbond, is van mening dat er gevoetbald moet worden, al was het maar om een teken van weerbaarheid aan de terroristen te tonen. Koch zegt dat voetbal op dit moment een belangrijke maatschappelijke functie vervult in een aangeslagen samenleving.

Wel verwacht Koch dat de wedstrijd, mits hij inderdaad door zal gaan, op een andere manier dan normaal beleefd zal worden. De tussenpaus wil vooropgesteld zien dat het een wedstrijd is waarin het betonen van solidariteit met het Franse volk centraal staat. De beslissing wordt zondagmiddag verwacht en het enige potentiële struikelblok is op dit moment de veiligheid. Als de Noord-Duitse politie geen bezwaren ziet, zal er vermoedelijk 'gewoon' gevoetbald worden.

Lees alles over:
Categorie: