dinsdag, 17. november 2015 - 19:56 Update: 18-11-2015 9:33

'Duitsland werd door Frankrijk getipt over terreurdreiging Hannover'

Stadion Hannover ontruimd vanwege 'concrete dreiging', interland afgelast
Foto: fbf
Hannover (D)

Duitsland is door de Franse veiligheidsdiensten getipt over de terreurdreiging in Hannover. Dit meldt de krant Bild dinsdagavond. De oefeninterland die tussen Nederland en Duitsland zou worden gespeeld werd afgelast.

Volgens een lokale krant in Hannover zou er een voertuig zijn gevonden waarin zich explosieven zouden bevinden. Het zou gaan om een ambulance. Na onderzoek bleek dit niet het geval. De Duitse politie heeft supporters vervolgens gemaand om zich zo ver mogelijk van het stadion te verwijderen.

Duitse politie: Ga naar huis!

Politiecommissaris Kluwe heeft de supporters opgeroepen naar huis te gaan en plekken waar veel mensen samenkomen, zoals bij de metrostations, te mijden. 'Wat we niet weten, als we van het ergste uitgaan, is met welk plan deze potentiële aanvallers mogelijk nog kunnen komen'. 

Oefeninterland afgelast

De oefeninterland tussen Oranje en Duitsland in Hannover werd dinsdagavond om 19.15 uur, op het laatste moment,  afgelast vanwege een 'concrete dreiging van terrorisme'. Oorspronkelijk zou de wedstrijd in het HDI-stadion in Hannover om 20.45 uur van start gaan. De afgelasting werd op aanwijzing van Thomas de Maziere, minister van Binnenlandse Zaken, in gang gezet. 

Volgens eerdere berichten van de Duitse politie op Twitter zouden er geruchten zijn dat er meerdere verdachte personen zich eerdere op de avond in of rond het stadion ophielden. Volgens berichten van de Duitse media zou er eerder op de avond ook een verdachte koffer zijn gevonden maar later bleek dat het om loos alarm ging. Ook de informatie over een auto met explosieven bleek na onderzoek niet het geval. 

Categorie: