woensdag, 18. november 2015 - 12:40 Update: 18-11-2015 13:21

KNVB waarschuwt fans voor gebruik vuurwerk vanwege associaties met Parijs

KNVB waarschuwt fans voor gebruik vuurwerk vanwege associaties met Parijs
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Zeist

(ElfVoetbal) De KNVB ziet vooralsnog geen reden om de veiligheidsmaatregelen aan te scherpen in de Nederlandse competities. De bond heeft het volste vertrouwen in de nationaal coördinator terrorismebestrijding en de burgemeester.

"Wij hebben nog geen signalen ontvangen dat het dreigingsgevaar is toegenomen na de aanslagen in Parijs of na de afgelaste interland tussen Duitsland en Nederland", zegt een woordvoerder van de KNVB tegenover Voetbal International. "Mocht dat wel zo zijn, dan is het aan de burgemeesters van de speelsteden om besluiten te nemen over de veiligheidsmaatregelen. Zij zijn daarvoor verantwoordelijk, omdat dit om een andere veiligheid gaat dan het begeleiden van supportersstromen."

Ajax zal voor de thuiswedstrijd tegen Cambuur van aanstaande zaterdag extra veiligheidsmaatregelen treffen. Clubs uit twee andere grote steden, Feyenoord en ADO Den Haag, zijn eveneens extra alert. Feyenoord speelt zondag tegen FC Twente, ADO ontvangt Vitesse. Beide clubs willen niet uitweiden over de extra maatregelen die zij treffen.

"Wij hebben vanuit de KNVB al gewaarschuwd voor het gebruik van vuurwerk", zegt de woordvoerder van de bond. "Dat brengt sowieso risico's met zich mee, maar we beseffen dat dit juist nu associaties met de aanslagen kan veroorzaken. Maar als wij als KNVB een rol kunnen spelen om te verbinden, zullen we dat zeker doen."

Categorie:
Provincie: