vrijdag, 20. november 2015 - 14:24 Update: 20-11-2015 16:23

Havenbedrijf Amsterdam neemt Passenger Terminal Amsterdam over

Havenbedrijf Amsterdam neemt Passenger Terminal Amsterdam over
Foto: Screenshot Google Streetview
Amsterdam

De Terminal Amsterdam (PTA) komt in volledige handen van Havenbedrijf Amsterdam. Dit heeft het havenbedrijf bekendgemaakt.

Volledige dochter

Havenbedrijf Amsterdam neemt het meerderheidsbelang (51%) van NS Stations in Passenger Terminal Amsterdam (PTA) per 30 december 2015 over. Het havenbedrijf had al 49% van de aandelen in handen. Dat betekent dat PTA vanaf die datum een volledige dochter is van Havenbedrijf Amsterdam NV', aldus het havenbedrijf.

De cruiseactiviteiten van PTA sluiten naadloos aan bij die van Havenbedrijf Amsterdam dat de Amsterdamse haven beheert, exploiteert en verantwoordelijk is voor vlotte, veilige en duurzame manier van scheepsbegeleiding, waaronder cruisevaart. De overname biedt meer mogelijkheden om de cruiseactiviteiten optimaal te faciliteren en synergievoordelen te realiseren.

Koen Overtoom, Operationeel Directeur Havenbedrijf Amsterdam: ‘Door deze strategische overname kunnen we Amsterdam als cruisestad nog beter op de kaart zetten bij de internationale cruiserederijen. Cruisepassagiers zorgen voor circa € 90 miljoen per jaar aan inkomsten voor de stad en regio. Het zijn toeristen die geld uitgeven en daarmee bijdragen aan de economie van de regio.’ 

Rene Kouwenberg, directeur Passenger Terminal Amsterdam: ‘Deze transactie bevestigt het vertrouwen van het havenbedrijf in onze organisatie en we verwachten dat we samen de komende jaren onze positie in de cruisemarkt kunnen versterken en bijdragen aan een verdere impuls aan de stad en regio.’

Categorie:
Provincie: