vrijdag, 20. november 2015 - 14:56 Update: 20-11-2015 19:00

OM eist jaar cel en TBS na zware mishandeling conductrice station Hoofddorp

Celstraf met TBS met dwangverpleging geëist na zware mishandeling conductrice
Foto: Archief EHF
Haarlem/Hoofddorp

Vrijdag heeft het Openbaar Ministerie (OM) 1 jaar gevangenisstraf + TBS met dwangverpleging geëist tegen een 27-jarige man die ervan wordt verdacht op 6 maart jl. een hoofdconductrice van de NS op station Hoofddrop te hebben mishandeld. Dit meldt het OM vrijdagmiddag.

Zwaargewond

Die nacht werd het slachtoffer door een collega zwaargewond aangetroffen op het perron van het NS-station Hoofddorp. Haar bovenkaak, jukboog, oogkas en neus bleken verbrijzeld. Volgens het OM is de verdachte verantwoordelijk voor dit letsel.

Het slachtoffer heeft verklaard dat zij na aankomst van de trein in Hoofddorp, iets na middernacht, controleerde of er nog mensen in de trein zaten. Alle passagiers hadden de trein verlaten, behalve verdachte. Zij vertelde hem dat hij de trein moest verlaten. Toen zij even later terugkwam bleek dat verdachte niet van plan was om uit te stappen. 

Vervolgens pakte het slachtoffer enkele spullen van verdachte en legde die op een bankje op het perron. Toen zij weer richting de trein liep stond verdachte in de deuropening en schold hij naar het slachtoffer. Vanaf dat moment kan het slachtoffer zich niets meer herinneren, vlak daarna wordt zij door een collega zwaargewond aangetroffen.

Bloedsporen slachtoffer op schoen verdachte

Forensisch onderzoek heeft aangetoond dat de bloedsporen die zijn aangetroffen op de rechterschoen van verdachte, bloed van het slachtoffer betreft. Over 2 weken zal de rechtbank uitspraak doen