woensdag, 25. november 2015 - 14:58 Update: 25-11-2015 15:08

Drie mannen aangehouden na vernieling en bedreiging bij AZC de Koepel

Drie mannen aangehouden na vernieling en bedreiging bij AZC de Koepel
Foto: Archief EHF
Arnhem

De politie heeft dinsdagavond in Arnhem bij de het AZC de Koepel drie mannen aangehouden voor vernieling en bedreiging. Dit meldt de politie woensdagmiddag.

'Er werd een man aangehouden voor een vernieling bij de toegangsdeur van de Koepel en er werden ook twee mannen aangehouden voor bedreiging. De politie was met veel voertuigen ter plaatse, waardoor de actie veel aandacht trok', aldus de politie.

Rond 21.00 uur kwam bij de politie een melding binnen van de vernieling. Een bewoner was even daarvoor tijdelijk de toegang ontzegd waarna hij de centrale toegangshal vernield zou hebben. Agenten die ter plaatse kwamen hebben de man hiervoor aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Dit incident trok de aandacht van andere bewoners en het bleef korte tijd onrustig. Op verzoek van medewerkers van het COA werd hierbij hulp gevraagd aan de politie. Uit voorzorg en volgens protocol gingen meerdere politie-eenheden ter plaatse. Dit om met de mensen in gesprek te gaan en de gemoederen te bedaren. 

Er werden twee personen aangehouden voor het uiten van bedreigingen. Hierna keerde de rust terug. Een groot deel van de aanwezige agenten is op afstand gebleven en heeft niet daadwerkelijk hoeven optreden. Bij deze politie-inzet werd nauw samengewerkt met vertegenwoordigers van de gemeente en het COA. De politie doet onderzoek naar de strafrechtelijke kant van de vermeende bedreigingen en de vernieling.

Provincie:
Blik op 112: