dinsdag, 19. mei 2015 - 10:18 Update: 19-05-2015 19:55

'Baron' in Efteling vanaf 1 juli open

Efteling
Foto: Efteling
Kaatsheuvel

In de Efteling wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de bouw van de spectaculaire dive coaster Baron 1898.

Waar afgelopen september de werkzaamheden op het bouwterrein begonnen, staat nu een enorme en rijk gethematiseerde staalconstructie middenin het attractiepark. De bouw verloopt voorspoedig en sinds ruim een week zijn ook de testen gestart. Baron 1898 opent op woensdag 1 juli 2015 voor publiek. Vanaf die datum kunnen bezoekers de spectaculaire achtbaan met vrije val van 37,5 meter zelf ervaren.

Testen

Begin mei arriveerde de eerste trein in Kaatsheuvel, waardoor het testen van de achtbaan kon beginnen. Maandag jongstleden is de tweede trein op de bouwplaats gearriveerd, waardoor nu de veiligheidssystemen gecontroleerd kunnen worden. Hiermee wordt groen licht gegeven op de beoogde openingsdatum aan het begin van de zomer. De derde en laatste trein van de attractie wordt eind mei verwacht. Tot eind juni zal de achtbaan vooral veel proefdraaien, maar ook zullen de buitenruimte en interieurs van de attractie afgewerkt worden.

Baron 1898

Baron 1898 is een spectaculaire dive coaster voor waaghalzen vanaf 1.40 meter. Bezoekers worden door mijnbaron Gustave Hooghmoed als mijnwerkers de goudmijn in gestuurd. Ze maken met meer dan 90 kilometer per uur een vrije val van 37,5 meter de mijnschacht in, waarna een dollemansrit volgt en ze ontsnappen aan ronddolende Witte Wieven. Baron 1898 neemt bezoekers mee naar de hoogtijdagen van de Nederlandse mijnbouw, laat 19e eeuw. De nieuwe attractie is niet alleen spectaculair om te beleven, maar ook om te bekijken.

Provincie: