dinsdag, 31. maart 2015 - 8:45 Update: 31-03-2015 14:24

Chaos door harde wind

harde wind
Foto: Archief FBF
Utrecht

Het is oppassen geblazen op de Nederlandse wegen door de harde wind. Rijkswaterstaat raad af om de komende uren met lege of licht beladen vrachtwagens de weg op te zijn.

Zo zijn op de A6 van Emmeloord naar Lelystad dinsdagochtend twee vrachtwagens omgewaaid. Op de N50 richting Emmeloord ligt ook een vrachtwagen in de berm. Deze wagens wordt na de spits geborgen.

Code oranje

Het is vandaag sowieso flink oppassen geblazen. Storm in combinatie met stevige buien zorgen voor gevaarlijke rij-omstandigheden. Voor het hele land geldt een code geel. Voor de noordelijke provincies geldt inmiddels code oranje.

Drukte voor brandweer 

Maar ook de brandweer heeft het druk met het afhandelen van stormschades. De meeste meldingen die bij de alarmcentrales binnen komen gaan over omgewaaide bomen of gevaarlijke loshangende takken. 

Schiphol

Op Schiphol heeft men ook last van de harde wind. Passagiers die vanaf Schiphol willen vertrekken, moeten rekening houden met vertraging. Een woordvoerder van de luchthaven zei dat niet alle banen optimaal worden gebruikt. 

Containerschip vastgelopen

Op de Westerschelde is een containerschip aan de grond vastgelopen bij Vlissingen. Het gaat om een schip de Sea Land Meteor van 292 meter lang. De bemanningsleden maken het goed. Het containerschip is vermoedelijk door de harde wind in de problemen geraakt.

Als het waterpeil stijgt, zal Rijkswaterstaat proberen het schip vlot te trekken. Dat is vermoedelijk aan het einde van de ochtend of in het begin van de middag.

Provincie:
Tag(s):