woensdag, 14. januari 2015 - 9:00 Update: 14-01-2015 13:03

Flinke problemen op de A2 in Limburg door ongelukken; A2 bij Echt tot ver in de middag dicht

Flinke problemen op de A2 in Limburg door ongelukken
Foto: fbf archief
Echt/Eindhoven

Op de A2 in Limburg zorgt een vrachtwagen bij Echt voor grote problemen. en een kettingbotsing met 7 voertuigen zorgde bij Eindhoven voor veel vertraging. Dit meldt de VerkeersInformatieDienst (VID) woensdag.

Vanwege de kettingbotsing werd de hoofdrijbaan richting Maastricht afgesloten. De parallelrijbaan bleef wel open. Inmiddels zijn de voertuigen van de baan, zo meldt de VID, en lossen de files langzaam op, maar het zal nog wel even duren voor de files bij Eindhoven zijn opgelost. De vertraging bedraagt zeker 25 minuten. Over de ernst van de ongevallen is volgens de VID nog niet veel duidelijk.

Vrachtwagen door de middenberm

Een tweede ongeval vond plaats op de A2 bij Echt. Daar is een vrachtwagen door de middenberm geschoten. De rijbaan richting Eindhoven is dicht. Ook verkeer richting het zuiden ondervindt hinder van het ongeluk. De chauffeur is bekneld geraakt bij het ongeval. De brandweer heeft de bestuurder moeten bevrijden uit zijn benarde positie.

Het verkeer richting Eindhoven staat vast over 4 kilometer vanaf de afrit Born. Op de rijbaan richting Maastricht is de linkerrijstrook dicht. Dit levert 3 kilometer file op vanaf Sint Joost. Het duurt naar verwachting nog uren voor de weg weer vrij.

Omdat het ongeluk gebeurde net voor het knooppunt Het Vonderen blijven er voor het verkeer in Zuid-Limburg weinig alternatieven over. Weggebruikers zijn aangewezen op het provinciale wegennet. Doorgaand verkeer van en naar Eindhoven of Maastricht kan beter omrijden via Duitsland (bij Venlo de grens over).

Update 07:12 uur
Verkeer op de rijbaan richting het zuiden wordt nu over de vluchtstrook geleid. De chauffeur is bekneld geraakt bij het ongeval. Hulpdiensten zijn volop bezig.

Update 07:34 uur
Verkeer komend vanuit Maastricht wordt omgeleid middels de borden U15.

Update 08:21 uur
De afhandeling van het ongeval gaat tot zeker 15.00 uur duren.

Update 08:42 uur
Verkeer komende vanaf Maastricht richting Eindhoven kan omrijden vanaf knooppunt Kerensheide en volgt Aken (A76, A44,(D) A61(D) A67). Verkeer richting Rotterdam volgt Antwerpen. (E314, E313).

Update 08:50 uur
Op de A73 Nijmegen - Maasbracht staat 7 kilometer tussen Linne en knooppunt het Vonderen door het ongeval op de aansluitende A2.

Update 09:54 uur
De A73 Nijmegen - Maasbracht is nu ook dicht tussen Linne en knooppunt het Vonderen i.v.m. het ongeval op A2. Er is inmiddels een ongevalsonderzoek gestart.

Update 11:07 uur
Er wordt dringend verzocht aan automobilisten om op de A2 Maastricht - Eindhoven (richting Roosteren) zoveel mogelijk 1 rijstrook vrij te houden voor de hulpdiensten.
Er heeft inmiddels ook al een spoedtransport moeten passeren. Geef hulpdiensten de ruimte.

Update 12:00 uur
Op de A2 Eindhoven - Maastricht is tussen Grathem en en Sint Joost bij Wessem ook een ongeval gebeurd tussen 2 personenauto's en een vrachtwagen. Het verkeer wordt over de vluchtstrook geleid.

Update 12:58 uur
Op de A73 Nijmegen - Maasbracht is tussen Roermond-Oost en knp. het Vonderen een ongeval gebeurd waarbij vrachtwagens zijn betrokken. daarbij is ook zoutzuur vrijgekomen.
De A73 ondervindt woensdagochtend en middag al hinder van het ongeval op de A2.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):